110 g mørk chokolade
2 kopper hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
½ dl Kahlua
½ kop rørsukker
8 spsk smør
4 æg
Kornene af ½ stang vanilje
1 kop cremefraiche 38%
Lidt smør og hvedemel til formene
Cognac blandet med lidt sukkerlage
Lys mokkatrøffel:
100 g lys chokolade
1 kop cremefraiche 38%
Mørk mokkatrøffel:
450 g mørk chokolade
2 kopper cremefraiche 38%
2 spsk sukker
10 cl. varm stærk kaffe
4 spsk blødt smør
Smør 2 springforme med smør og drys dem med hvedemel. Hæld det overskydende hvedemel væk.
Dej:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad. Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål. Kom kaffen i en lille gryde og lun den over svag varme. Pisk rørsukker og smør luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud og kom den i sammen med den smeltede chokolade. Tilsæt cremefraiche og sigt melet i. Hæld til sidst langsomt den lune kaffe i dejen og vend det hele til det er homogent. Hæld straks dejen i formene og bag kagen i ca. 45 minutter. Lad kagerne køle lidt af i formen før de tages ud for at afkøle helt på en rist. Flæk kagerne i hver 3 bunde når de er afkølet helt.
Lys mokkatrøffel:
Smelt den lyse chokolade og creme fraichen i en lille gryde under omrøring. Stil gryden til side.
Mørk mokka trøffel:
Hak den mørke chokolade meget fint og kom den i en skål. Bring creme fraichen i kog sammen med sukkeret. Hæld det over den mørke chokolade og tilsæt også kaffen under omrøring. Del massen i to portioner i hver sin skål. Rør den lyse chokolademasse i den ene skål. Rør halvdelen af det bløde smør i hver sin skål, når massen er 40 º varm.
Samling:
Stænk hver bund med cognac-sukkerlage. Stryg med en paletkniv et tyndt lag lys trøffel ud over den første bund. Stryg et lag mørk trøffel på den anden bund og stryg et lag af den lyse trøffelmasse på toppen og siderne. Lagene skal være forholdsvis tynde. Gentag det samme med den anden kage. Stil kagerne køligt til de skal serveres.