Logo

Chokoladekage med mokka

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g smør
100 g ren mørk chokolade
2 dl sukker
3 æggeblommer
2 tsk fint pulveriseret frysetørret kaffe
1 ½ dl hvedemel (ca. 50 g)
3 stiftpiskede (og jeg gentager: stiftpiskede) æggehvider
smeltet smør til kageformen
Pynt:
flormelis

Hak chokoladen i stykker og smelt den ved svag varme i en stor gryde sammen med fedtstoffet.
Tag gryde fra varmen, tilsæt sukker og rør æggeblommer i en ad gangen.
Tilsæt pulverkaffe (mal det evt. ekstra fint med en kagerulle) og hvedemel, og vend til sidst de stiftpiskede hvider i.
Bag kagen i en smurt, raspdrysset tærteform med løs bund i ca. 25-30 min. ved 175°C.
Lad kagen stå til næste dag hvor den drysses med flormelis.

Server kagen med flødeskum eller vaniljeis. Kagen hæver ikke og må gerne falde lidt sammen så den virker klæg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.913 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her