100 g smør
100 g ren mørk chokolade
2 dl sukker
3 æggeblommer
2 tsk fint pulveriseret frysetørret kaffe
1 ½ dl hvedemel (ca. 50 g)
3 stiftpiskede (og jeg gentager: stiftpiskede) æggehvider
smeltet smør til kageformen
Pynt:
flormelis
Hak chokoladen i stykker og smelt den ved svag varme i en stor gryde sammen med fedtstoffet.
Tag gryde fra varmen, tilsæt sukker og rør æggeblommer i en ad gangen.
Tilsæt pulverkaffe (mal det evt. ekstra fint med en kagerulle) og hvedemel, og vend til sidst de stiftpiskede hvider i.
Bag kagen i en smurt, raspdrysset tærteform med løs bund i ca. 25-30 min. ved 175°C.
Lad kagen stå til næste dag hvor den drysses med flormelis.
Server kagen med flødeskum eller vaniljeis. Kagen hæver ikke og må gerne falde lidt sammen så den virker klæg.