Logo

Trekanter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

20 g gær 
1½ dl koldt vand 
2  æggeblommer  
½ tsk salt 
1½ spsk sukker 
15 g smør eller margarine 
300 g hvedemel   
325 g margarine. 
 
Borgmestermasse:
100 g ren rå marcipan

100 g sukker  
100 g margarine
 

Dejen:
Rør gæren ud i det kolde vand. Pisk æggeblommer, salt, og sukker i, smulder de 15 g fedtstof i melet og bland det med gærvæden.
Ælt dejen godt sammen og lad den hvile 15 min.
Læg margarinen mellem 2 stk pergamentpapir eller plastfolie og rul den til et kvadrat ca. 20 x 20 cm.
Sørg for at kanterne er så lige som muligt.
Rul dejen til en stor kvadratisk plade ca. 45 x 45 cm.
Læg den udrullede margarine på skrå midt over dejen, bøj de fire dej hjørner ind mod midten.
Rul herefter dejen ud - frem og tilbage og fra side til side.
Fold dejen i 3 lag og læg den koldt i 15 min
Rul atter dejen ud og fold den i 3 lag.
Lad atter dejen hvile i 15 min. (Gentag processen 2 gange) og lad dejen hvile 15 min mellem hver udrulning.
Skær kanterne rene med en skarp kniv efter sidste udrulning.
Når et tværsnit af dejen viser flere lag, er dejen rigtig.
 
Borgmestermasse:
Marcipan og sukker køres sammen først, margarine tilsættes lidt efter lidt.
Dejen rulles ud i et kvadrat og skæres med kagesporen ud i kvadrater.
i midten af hvert stykke lægges lidt borgmestermasse og stykket bøjes sammen om det til en trekant.
Stryges og stilles til hævning.
Bages i en varm ovn og glaseres efter bagningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.367 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her