Dette er den helt rigtige chokoladekage til børnenes fødselsdag eller til familiens søndagskaffe. Fugtig og velsmagende og dog overkommelig i pris.
125 g smør ell. margarine
300 g sukker
3 æg
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
3 û 4 spsk kakao
2 dl mælk
Glasur:
100 g smør eller margarine
2 spsk kakao
200 g flormelis
2 spsk kaffe eller mælk
1 tsk vaniljesukker
1.Smør og sukker røres hvidt og skummende. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og vaniljesukker. Og tilsæt dette skiftevis med mælk.
2. Hæld dejen i en smurt bradepande, ca. 20 x 30 cm. Og bag kagen ved 180° C i ca. 35 min., til den er gennembagt. Afkøl den på en bagerist dækket med et klæde.
3. Smørret til glasuren smeltes halvvejs og irøres kakao, flormelis og kaffe. Rør det godt sammen og smag til med vanilje.
4. Smør glasuren over den lunkne kage, så bliver den blank. Lav et mønster i glasuren med en gaffel.
Husk at dele kagen i portionsstykker, hvis den skal fryses. så kan du tage et passende stykke frem ad gangen.