Logo

Chokoladegifler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladegifler

 

Kanelgifler kender du sikkert, men har du prøvet med chokoladefyld? Giflerne er dejlige som weekendmorgenmad eller til dagens kaffe- og tepauser.

20 stykker. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 15-20 min. Hævetid i alt: 1 time. Fryseegnede


#Ingredienser:

Dej:

3½ dl mælk

25 g gær

1 tsk salt

1 spsk sukker

50 g blødt smør

ca. 500 g hvedemel

 

Chokoladefyld:

100 g mørk chokolade

50 g blødt smør

50 g muscovadosukker eller brun farin

1 æg til pensling

*


Sådan laver du chokoladegifler:

Lun mælken til fingertemperatur i en skål.

Opløs gæren i mælken, og tilsæt salt, sukker, smør og det meste af melet.

Ælt dejen, og tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er glat og elastisk.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 min.

Riv chokoladen på et rivejern, og rør den sammen med smør og muscovadosukker.

Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud på et mel strøet bord til firkanter på ca. 20x60 cm.

Smør halvdelen af chokoladefyldet jævnt ud på hver firkant.

Rul dejen sammen på den lange led til en roulade.

Klap rouladerne lidt flade, og pensl med sammenpisket æg.

Skær hver roulade i 10 stykker, og læg giflerne med god plads imellem dem på bageplader med bagepapir.

Lad giflerne hæve i 30 min.

Bag giflerne ved 200 °C i ca. 15 min., til de er gyldne og gennembagte.

 

TIPS: Opbevar giflerne i en plasticpose, hvor de kan holde sig i et par dage. Når de ikke er friskbagte, vinder de ved at blive lunet lidt i ovnen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.503 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her