Dej:
4 dl mandler
4 dl flormelis
2 æggehvider
125 g mørk chokolade
Smørcreme:
100 g smør
ca 1 dl flormelis
1 æggeblomme
2 spsk kakao
½ tsk pulverkaffe
Skold, smut og mal mandlerne og bland dem med flormelis.
Pisk æggehviderne til hårdt skum og vend dem i mandelbalndingen.
Sæt dejen klatvis på en plade med bagepapir med hjælp af et par skeer.
Bages ved 200°C på midterste rille i ca 10 min, til de er blevet lysebrune.
Løsn dem forsigtigt fra pladen, inden de er kolde.
Lad dem køle helt på en rist.
Rør alle ingredienserne til smørcremen sammen.
Læg cremen i små toppe på mandelkagerne.
Smelt chokoladen i vandbad over svag varme.
Dyp kagerne i chokoladen eller hæld den forsigtigt over.
Lad kagerne blive kolde inden de serveres.