Skal det være ekstra lækkert, kan man pynte med chokoladeflødeskum.
12 cupcakes:
300 g mørke chokoladeknapper
225 g usaltet smør
4 æg
4 æggeblommer
115 g sukker
2 spsk kakaopulver, sigtet
2 spsk malede mandler
1 tsk vaniljeekstrakt
Glasur:
2 spsk kakaopulver
4 spsk flormelis
3 ½ dl piskefløde
1 tsk vaniljeekstrakt
½ tsk appelsinekstrakt
Varm ovnen op til 190°C og læg 12 papirforme i en muffinform.
Smelt chokolade og smør over vandbad. Stil det til side for at køle af.
Pisk æg og sukker sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er blegt og tykt.
Fold den smeltede chokolade og resten af ingredienserne i.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Sigt kakao og flormelis sammen i en skål.
Tilsæt fløde, vanilje og appelsinekstrakt.
Pisk, til det er blødt, men smørbart. Smør glasuren på de varme kager.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage.
Variationer:
Pebermyntechokoladecupcakes uden mel
Følg basisopskriften. Erstat vanilje- og appelsinekstrakt med 1 tsk pebermynteekstrakt.
Ischokoladecupcakes uden mel
Følg basisopskriften. Lav ispynt: Bland 4 ½ dl færdig lavet budding og 2 ½ dl piskefløde i en skål og pisk det godt. Tilsæt 1 tsk vaniljeekstrakt.
Hæld blandingen i en ismaskine og lad den køre, til isen er frossen.
Læg en kugle på hver kage og server.
Jordbærchokoladecupcakes uden mel
Følg basisopskriften. I glasuren erstattes vaniljeekstrakt med 1 tsk koncentreret jordbærsaft. Fold 100 g finthakkede friske jordbær i, efter at fløden er pisket til skum.