Husk at bruge chokoladeknapper, der er særlig mærkede som veganerkost.
12 cupcakes:
275 g hvedemel
4 spsk kakaopulver
1 knsp salt
450 g sukker
100 g usødet æblemos
4 ½ dl koldt vand
2 spsk hvidvinseddike
2 tsk natron
175 g mørke veganerchokoladeknapper
kakaopulver til at drysse med
Varm ovnen op til 190°C og læg 12 papirforme i en muffinform.
Sigt mel, kakao, salt, natron og sukker sammen i en stor skål og stil det til side. Rør æblemos, vand og eddike sammen i en anden skål.
Tilsæt mel blandingen og rør, til det er blandet. Fold chokoladeknapper i.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Server drysset med kakao.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Chokoladecupcakes med appelsin til veganere
Følg basisopskriften. Tilsæt 1 ½ tsk revet skal fra en usprøjtet appelsin til dejen sammen med chokoladeknapperne.
Chokoladecupcakes med hasselnødder til veganere
Følg basisopskriften. Tilsæt 75 g hakkede ristede hasselnødder til dejen sammen med chokoladeknapperne.
Chokoladecupcakes med kaffe til veganere
Følg basisopskriften. Tilsæt ½ dl varm kaffe til æblemosblandingen.