Disse lækre chokoladekager uden æg er nemme at lave. Colaen giver dem en let sødme.
12 cupcakes:
225 g usaltet smør
400 g kondenseret mælk fra dåse
225 g hvedemel
3 ½ tsk bagepulver
115 g kakaopulver
100 g mørke chokoladeknapper
1 tsk vaniljeekstrakt
3 ½ dl cola
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform.
Rør smørret i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er luftig - det tager 2-3 minutter.
Tilsæt kondenseret mælk og pisk, til det er blandet.
Sigt mel, kakao og bagepulver i den våde blanding.
Rør chokoladeknapper, vanille og cola i.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Hvide chokolade cupcakes ovo
Følg basisopskriften. Erstat de mørke chokoladeknapper med 100 g hvide chokoladeknapper.
Pecanchokolade cupcakes ovo
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g hakkede pekannødder sammen med chokoladeknapperne.
Macadamiachokolade cupcakes ovo
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g hakkede macadamianødder sammen med chokoladeknapperne.