Dej:
25 g gær
1 dl vand
1 ½ dl mælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
500 g hvedemel (10 dl )
50 g + 250 g smør
Fyld: 150 g chokolade
Pynt: Æg til pensling
Glasur:
200 g flormelis ( 2 dl )
2 spsk kakao
lidt kogende vand
Opløs gæren i mælken, der lige er lillefingerlun, og tilsæt så vand, sukker, de 50 g smør og salt.
Kom halvdelen af melet i og ælt med jævnlig tilsætning af kopvis hvedemel til dejen er glat og smidig og slipper skålen.
Kan med fordel æltes på maskine i minimum 5 min.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, slå den ned og stil den i køleskab i 3 timer.
Rul dejen ud og læg tynde skiver af smør på dejen der foldes over og
rulles ud igen.
Lægges atter koldt i 1 time, rulles ud og foldes over.
Processen gentages mindst tre gange.
Skæres til 16 trekanter, hvor der på den brede ende lægges 2 spsk hakket mørk chokolade.
Dejen rulles til horn heromkring, sættes på en papirbeklædt plade, pensles med æg og efterhæver i ca. i time.
Bages ved 200°C i ca. 15-20 min.
Afkøles og overtrækkes med chokoladeglasur.
Tips: Er fryseegnet uden glasur.