Logo

Chokolade croissanter - Pain au chocolat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:  
25 g gær  
1 dl vand  
1 ½ dl mælk  
2 spsk sukker  
1 tsk salt  
500 g hvedemel (10 dl )  
50 g + 250 g smør  
Fyld: 150 g chokolade  
Pynt: Æg til pensling  
Glasur:  
200 g flormelis ( 2 dl )  
2 spsk kakao  
lidt kogende vand
 
Opløs gæren i mælken, der lige er lillefingerlun, og tilsæt så vand, sukker, de 50 g smør og salt.
Kom halvdelen af melet i og ælt med jævnlig tilsætning af kopvis hvedemel til dejen er glat og smidig og slipper skålen.
Kan med fordel æltes på maskine i minimum 5 min.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, slå den ned og stil den i køleskab i 3 timer.
Rul dejen ud og læg tynde skiver af smør på dejen der foldes over og
rulles ud igen.
Lægges atter koldt i 1 time, rulles ud og foldes over.
Processen gentages mindst tre gange.
Skæres til 16 trekanter, hvor der på den brede ende lægges 2 spsk hakket mørk chokolade.
Dejen rulles til horn heromkring, sættes på en papirbeklædt plade, pensles med æg og efterhæver i ca. i time.
Bages ved 200°C i ca. 15-20 min.
Afkøles og overtrækkes med chokoladeglasur.
 
Tips: Er fryseegnet uden glasur. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her