Disse cupcakes kan næsten ikke ses på vægten ...
12 cupcakes:
300 g hvedemel
225 g sukker
1 spsk bagepulver
2 spsk kakaopulver
2 æg, letpiskede
1 ¼ dl solsikkeolie
1 ¾ dl skummetmælk
1 tsk vaniljeekstrakt
Glasur:
2 spsk smør, blødgjort
175 g flormelis, sigtet
30 g kakaopulver
½ tsk appelsinekstrakt
½ tsk vaniljeekstrakt
4 spsk skummetmælk
Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 12 huller.
Bland mel, sukker, bagepulver og kakao sammen i en skål.
Pisk æg, olie, mælk og vanilje sammen i en skål med en elektrisk håndmikser. Tilsæt mel blandingen og rør, til det er lige netop blandet.
Pas på ikke at blande for meget.
Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip kagerne ud af formen og lad dem køle af på en rist.
Lav glasur: Rør alle ingredienser bortset fra mælken sammen.
Tilsæt langsomt mælken og pisk med en elektrisk håndmikser, så glasuren bliver fast. men smørbar.
Smør glasuren på kagerne.
Opbevar cupcakes uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Fedtfattige chokolademuffins med hasselnødder
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk hakkede ristede hasselnødder til dejen, efter at de tørre ingredienser er tilsat.
Fedtfattige chokolademuffins med hindbær
Følg basisopskriften. Tilsæt 75 g friske hindbær til dejen, efter at de tørre ingredienser er tilsat.
Fedtfattige chokolademuffins med squash
Følg basisopskriften. Tilsæt 1 tsk friskkværnet sort peber til de tørre ingredienser. Tilsæt 75 g friskrevet squash til dejen, efter at de tørre ingredienser er tilsat.