Bunden:
50 g smør
100 g fint knuste makroner
25 g finthakkede hasselnøddekern.
Fromagen:
1 dåse ananasringe (560 g)
½ dl ananassaft (fra dåsen)
150 g cream Cheese
3 dl ymer
4 spsk sukker
2 tsk revet citronskal
3 blade husblas
Citronstrimler:
2 dl vand
85 g sukker
skallen af en citron i tynde strimler
Bunden:
Smelt smørret. Tilsæt makroner og hasselnødder.
Bland det godt sammen.
Anbring en springform (ca. 22 cm i diameter) uden bund på et
serveringsfad.
Kom makronmassen heri og pres den godt sammen.
Fromagen:
Hæld ananasringene til afdrypning i en sigte.
Gem ca. 0.5 dl ananassaft.
Rør Cream Cheese blød med ymer.
Tilsæt flormelis og citronskal.
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
Skær ananasringene i små stykker og kom dem i osteblandingen.
Træk husblasen op af vandet med det vand der hænger ved.
Smelt den i en skål i vandbad.
Afkøl husblasen med ananassaften og kom den herefter i osteblandingen under omrøring.
Stil fromagen tildækket i køleskabet, til den er letstivnet, og man kan trække striber i overfladen.
Fordel fromagen over bunden og stil kagen tildækket i mindst 2 timer.
Citronstrimler:
Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Tilsæt citronstrimlerne og lad dem koge ved svag varme og under låg i 20 min.
Lad dem dryppe af i en sigte.
Pynt kagen med citronstrimler.