Her den franske form for bærkage, særligt lækker med friske jordbær. Der findes mange variationer, men denne er en favorit, fordi husblassen holder sammen på jordbærfromagen, så den ikke går i stykker, når kagen kommer ud af formen.
20-24 stk cupcakes:
smagsstof (vaniljeessens, kirsch, jordbærlikør el. lign.)
sukkerlage (kog 200 g sukker i 2 ½ dl vand i 5 minutter)
500 g jordbær, nippede og hakket i små stykker eller moset groft
200 g sukker
2 tsk husblaspulver
3 spsk koldt vand
3 spsk kogende vand
1 spsk citronsaft
3 ½ dl flødeskum
1 pakke ladyfingers (måske de bløde, fordi de er bedre til at opsuge væde)
Jordbærsauce (se nedenfor) til serveringen
A. Kom smagsstof i den varme sukkerlage, og stil den til afkøling.
Bland hakkede eller mosede jordbær med sukker i en stor skål.
B. Udblød husblassen i 3 spsk koldt vand, til den er blød.
Tilsæt 2 spsk kogende vand og rør, til den er opløst.
Rør den grundigt i jordbærrene, og tilsæt citronsaft.
Når det stivner, vendes flødeskummet forsigtigt i.
C. Dyp hurtigt ladyfingers i den kolde sukkerlage, så de bliver vædet, men ikke gennemblødt, og beklæd silikoneformenes bund og sider med dem.
Skær dem til, så de slutter tæt.
Fyld formene med jordbærfromagen, og sæt dem i køleskabet natten over.
D. Lad forsigtigt en smørekniv glide rundt langs formenes kanter, og vend kagerne ud. Server dem med jordbærsauce.
Tips: Du kan udskifte citronsaften med appelsinsaft og sukkerlagen med appelsinsaft som til Chokolade Charlotte cupkager. Det vil tage toppen af
det søde, og appelsinsmagen passer godt sammen med jordbær.
Jordbærsauce:
350 g jordbær
100 g sukker
4 spsk vand
nogle dråber citronsaft
Bring de skyllede jordbær i kog i en gryde sammen med sukker og vand.
Lad dem koge i 1 minut, og tag så gryden væk fra varmen.
Purer bærrene med en gaffel eller i en foodprocessor med nogle få dråber citronsaft, og køl saucen af inden serveringen.
Øs lidt jordbærsauce op på hver tallerken, og læg et spid ovenpå.
Server resten af saucen i en skål, så dine gæster selv kan forsyne sig.
Lidt ligesom en fondue.
Tips: Opbevar jordbærsaucen i køleskabet, eller frys den til senere brug.
En charlottekage vist med jordbær
En charlottekage vist med fersken