ca. 60 stk
250 g sukker
250 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 nip salt
1 æggeblomme + 1 æg til pensling
200 g ubehandlede mandler
Bland alle ingredienser sammen (minus 1 æg) fx med røremaskine.
Når dejen er æltet godt sammen, rulles den ud i fire stænger, så lange
som din bageplade.
Stængerne lægges på bagepapir, og trykkes ret flade ca, 1-1,5 cm.
Pensl med pisket æg og bag ved 180ºC i 20-25 min. - til de er lysebrune.
Skæres ud i skrå snitter ca. 1-2 cm brede og afkøles på rist. (skal de
være sten-hårde, kan de efterfølgende tørres i ovnen ved eftervarmen)
Tips: I Italien nydes de sammen med et glas afkølet Vino santo. fx
efter maden
Hvis man har lyst, kan man tilsætte lidt reven citron-skal, eller reven
appelsinskal i dejen.
Opbevares i tætsluttende glas.