Rækker til 5-6 store muffins eller ca. 8 mindre.
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
6 spsk sukker
8 spsk cappuccinopulver
2 dl mælk
1 æg sammenpisket
30 g smeltet smør
Glasur:
2 dl flormelis
3-5 spsk stærk varm kaffe
Bland hvedemel, bagepulver, sukker og kaffepulver i en skål.
Smelt smørret og lad det køle lidt. Rør æg, mælk og smør i melblandingen med en røreske, til dejen netop er blandet, men rør ikke for længe, så bliver kagerne tunge.
Fordel dejen i godt smurte muffinforme, der fyldes ¾ op.
Hvis der bruges papirforme, lægges to forme inden i hinanden; så splatter formen ikke ud under bagningen.
Bag kagerne ved 190ºC i 20-25 minutter.
Lad kagerne køle lidt af, inden de glaseres med kaffeglasur.
Tips: I stedet for kaffepulver kan tilsættes 1 ½ dl friske eller frosne bær (blåbær, hindbær eller solbær), 75 g hakket, mørk chokolade eller 1 stor pære i små tern.