Kagerne her er perfekte til bryllupper. Giv hver af gæsterne en med hjem, så festen først slutter dagen efter!
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Glasur:
275 g flormelis
2 spsk citronsaft
54 mandler med sukkerovertræk
18 kandiserede roser
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Sigt flormelis i en skål.
Tilsæt langsomt citronsaft og rør, til glasuren er fast, men smørbar.
Smør glasuren på kagerne og læg mandler og roser øverst.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder.
Variationer:
Bryllupscupcakes med primula
Følg basisopskriften.
Erstat de kandiserede roser med 18 kandiserede primulaer.
Bryllupscupcakes med chokolade
Følg basisopskriften.
Fold 100 g mørke chokoladeknapper i dejen, når den er rørt sammen.
Bryllupscupcakes med Amaretto
Følg basisopskriften.
Dryp 3 spsk Amaretto over de afkølede kager, inden de glaseres.