500 g hvedemel
50 g sukker
½ tsk salt
1 ½ tsk kardemomme
50 g smør
50 g gær
31/2 dl lunken mælk
Fyld:
150 g blødt smør
300 g farin
3 spsk mørk sirup
Pynt: Farin.
Bland melet med sukker, salt og kardemomme og smuldr smørret i det. Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt den.
Ælt dejen sammen og lad den hæve tildækket i ca. 20 minutter.
Form den til en kugle og lad den hvile i et par minutter, mens du lægger
bagepapir i en bradepande.
Rul så dejen ud til samme størrelse som bradepanden og læg den i.
Rør alle ingredienserne til fyldet sammen og fordel det i et jævnt lag over kagen.
Drys et godt lag farin over hele kagen.
Lad kagen hæve, mens ovnen varmes op til 175°C (varmluft 160°C).
Bag kagen i ca. 12 minutter.
Skær brunsvigeren ud i firkantede stykker og server dem lune eller afkølede, men nybagte.