750 g sirup
250 g smør
200 g sukker
1 kg hvedemel
15 g potaske udrørt i vand
15 g kanel
10 g stødt nelliker
10 g kardemomme
100 g mandler
100 g sukat
50 g reven pomeransskal
lidt reven citronskal
I en ikke alt for stor gryde blandes sirup, fedtstof og sukker.
Der røres godt rundt, mens det forsigtigt bringes i kog.
Gryden tages så af ilden og blandingen afkøles lidt, før hvedemel, potaske og
krydderierne tilsættes sammen med de skoldede, smuttede og groft
hakkede mandler, den finthakkede sukat, den revne pomeransskal samt
den revne citronskal.
Dejen æltes godt sammen, til den er blank, og stilles hen i 1-2 dage på et
lunt sted.
Dejen rulles så i stænger og stilles koldt.
Den skæres i tynde skiver, og kagerne lægges på en smurt plade, hvor
de pensles, inden bagningen i ovnen ved 175ºC i 8-10 min.
Inden bagning kan hver kage evt. pyntes med en flækket mandel.