Bunde:
100 g margarine
125 g sukker
½ tsk kanel
50 g kakao
2 æggeblommer (L)
250 g hvedemel
1 ½ tsk hjortetaksalt
2 dl mælk
2 æggehvider (L)
Smørcreme:
250 g smør
200 g plantemargarine
3 dl flormelis.
Æggecreme:
5 dl mælk
1 stang vanilje
3 æg (XL)
6 spsk sukker
lidt hvedemel
Fin mørk chokolade 70% (ikke knapper) til overtræk.
Ingredienserne til bundene blandes som almindelig lagkage (hvider
stiftpiskes og vendes i til sidst).
Bages ved 225ºC i 3 bunde ca. 7 min.
Æggecremen koges/afkøles og smørcremen røres sammen.
Derefter blandes den kolde æggecreme SKEFULDE-VIS (for ikke at
skille) i smørcremen.
Lægges sammen som lagkage med de bagte bunde og overtrækkes med den smeltede chokolade.
Tips: En gammel familieopskrift der stadig vækker jubel. Kan pyntes på
utallige måder med enten halve smuttede mandler rundt hele kanten eller
med anden pynt der passer til lejligheden som fx. barnedåb.