3 æggeblommer
1 ½ dl sukker
1 spsk vaniljesukker
5 spsk mælk
½ dl Smeltet smør
2 ½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk støt ingefær
Bund:
3 æggehvider
1 ½ dl sukker groft hakkede nødder
Fyld:
fast æblemos
2 ½ dl piskefløde
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker, til det er let og luftigt.
Hæld mælken i det smeltede fedtstof og rør det i æggeblandingen.
Bland hvedemel, bagepulver og krydderier sammen og rør det ligeledes i
æggeblandingen.
Smør to lagkageforme med smeltet fedtstof og drys dem med rasp.
De skal helst have forskellige tværmål fx. 22 og 24 cm.
Hæld dejen i formene, pisk æggehviderne helt stive og rør sukkeret i med let hånd.
Fordel marengsdejen over de to kagebunde og drys hakkede nødder over den mindste af bundene.
Bag dem - helst samtidigt - i ca. 20-25 minutter ved 175ºC.
Læg bundene sammen med æblemos og let pisket flødeskum og sørg for, at den mindste af bundene lægges øverst.
I stedet for at bruge lagkageforme kan kagen bages i en bradepande på
bagepapir (mål ca. 25 x 35 cm.)
Når kagen er svalet af, flækkes den på langs og lægges sammen som
beskrevet ovenfor.