250 g brun farin (mørk farin)
125 g margarine
2 æg
2 tsk kanel
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk natron
1 spsk kakao med top
2 ½ dl kærnemælk
500 g hvedemel
Pynt:
flormelis
sukker
grøn frugtfarve til glasur
mandler
Farin og margarine røres grundigt sammen, og æggene røres gradvis heri.
Hvedemel, krydderier, hjortetaksalt, natron og kakao røres forsigtigt i, skiftevis med kærnemælken.
Dejen kommes i en smurt springform og bages ved 170ºC i ca. 1 time (man
kan prøve med en strikkepind, dejen må ikke hænge i).
Når den er afkølet, skæres den igennem (flækkes) til tre bunde.
De lægges sammen med smørcreme og toppen dækkes med glasur af
flormelis udrørt med lidt citronsaft og farvet grøn med grøn frugtfarve.
Pyntes med smuttede flækkede mandler, der lægges i mønster som blomster.
Smørcremen laves ved at røre smør blødt sammen med flormelis, ca. 75 g flormelis til 100 g smør, smages til med cognac).
Kagen kan holde sig flere uger i køleskabet.
Eventuelt kan den lægges sammen senere, den er ikke fryseegnet.