Logo

Brombær-chokoladekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej af:
200 gram hvedemel
40 gram finthakkede mandler
160 gram koldt smør
80 gram flormelis
2 æg
kornene af 1 stand vanilje
Chokoladetrøffel:
100 gram mørk chokolade
1 dl piskefløde
10 gram smør
 

Chokolade/brombærtrøffel:
100 gram mørk chokolade
1 dl brombærcoulis (⅔ bær ⅓ sukker)
1 chokoladebiscuitbund (chokolade kage bund)
1 dl brombærcoulis
500 gram brombær
 
Mørdej: Sigt melet over i en skål og lav en fordybning i midten.
Bank vaniljestangen flad, flæk den og skrab kornene ud.
Kom smørret i fordybningen og ælt alle ingredienserne hurtigt sammen.
Kom æggene i og ælt hurtigt sammen med melet, inden smørret bliver blødt.
Lad dejen hvile køligt 30 minutter.
Del dejen i to lige store dele.
Bank hver halvdel let flad med håndfladen. Rul den helt flad med en
kagerulle, så den passer i en tærteform.
Kom den i en smurt form.
Pres dejen godt mod formens sider og skær et overskydende dej af.
Prik dejen grundigt i bunden med en gaffel.
Stil den koldt 1 time og bag den derefter i en forvarmet ovn ca. 20
minutter ved 180ºC.
Lad tærtedejen blive kold.
Hak chokoladen til chokoladetrøffelfyldet fint og kom det i en skål.
Kog fløden op og hæld den over, langsomt under omrøring, til massen er
homogen. Når trøffelmassen er lunken, røres smørret i.
Chokoladebrombærtrøflen laves som under pkt. 3, men erstat fløden med brombærcoulis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her