(2 stk)
50 g gær,
6 dl lunt vand,
½ dl olie, gerne olivenolie,
1 spsk salt,
1 spsk tørret oregano,
3 dl grahamsmel,
16 dl hvedemel,
200 g fetaost i tern,
200 g oliven, gerne grønne, m. pimento.
Gæren smuldres og vandet røres gradvist i. Salt, olie og hvedemel æltes i lidt efter lidt, indtil dejen slipper. Lad den hæve i 45 minutter, dækket med et viskestykke.
Imens skæres oliven i skiver eller hakkes groft. Drys lidt hvedemel på bordet. Ælt dejen igennem og del den i to portioner. Rul hver del ud til en 1 ½ cm tyk plade, ca. 50 x 25 cm. Fordel feta og oliven på dejpladerne og rul de lange sider sammen som en roulade. Form brødene som horn, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter. Bages ved 250º i ca. 30 minutter.
Tips: Hvis du vil have sprød skorpe kan du "vande" brødene med fx. en blomstersprøjte - inden du sætter dem i ovnen og 3 gange, mens de bager.
Brødene smager godt til tomatsalat med frisk basilikum.