Logo

Brød fyldt med oliven og feta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 stk)

50 g gær,
6 dl lunt vand,
½ dl olie, gerne olivenolie,
1 spsk salt,
1 spsk tørret oregano,
3 dl grahamsmel,
16 dl hvedemel,
200 g fetaost i tern,
200 g oliven, gerne grønne, m. pimento.

Gæren smuldres og vandet røres gradvist i. Salt, olie og hvedemel æltes i lidt efter lidt, indtil dejen slipper. Lad den hæve i 45 minutter, dækket med et viskestykke.
Imens skæres oliven i skiver eller hakkes groft. Drys lidt hvedemel på bordet. Ælt dejen igennem og del den i to portioner. Rul hver del ud til en 1 ½ cm tyk plade, ca. 50 x 25 cm. Fordel feta og oliven på dejpladerne og rul de lange sider sammen som en roulade. Form brødene som horn, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter. Bages ved 250º i ca. 30 minutter.
Tips: Hvis du vil have sprød skorpe kan du "vande" brødene med fx. en blomstersprøjte - inden du sætter dem i ovnen og 3 gange, mens de bager.
Brødene smager godt til tomatsalat med frisk basilikum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
82413-11-2014 08:26:31 mig
fetabrød

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her