Logo

Boller på 3 x 18 min.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse boller er lette og hurtige at lave med få ingredienser. De fleste har du nok allerede derhjemme. Bollerne er perfekt til børnefødselsdag måske med lagkage eller til hygge en søndag eftermiddag.


100 g margarine
800 g hvedemel
8 dl vand eller mælk
4 spsk sukker
50 g gær

*

 
Smelt margarine, kom ca. 2 dl vand/mælk i lad det koge op, og tilsæt så
reste af væsken.
Det skal være lunken (man skal kunne ha' sin lillefinger i).
I mens smuldrer man gær i skålen og tilsætter sukker,
Pres det sammen og lade det stå til det bliver flydende (sukker skal være opløst). rør den lune væske i, og tilsæt derefter melet, ælt det sammen, tilsæt evt. mere hvedemel hvis dejen stadigvæk er klisteret (ved brug af røremaskine vil dejen slippe skålen når der er nok hvedemel i).
Lad hæve i 18 min.
Form boller og lad hæve i 18 min.
Sæt i ovn i 18 min ved 200ºC.
 
Tips: der bliver ca. 25-30 boller af en sådan portion. pas på de hæver
meget, hvis i har gjort det rigtigt.  Det er nemmest i røremaskine.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.172 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her