Logo

Boller med ymer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse boller med ymer er meget gode og luftige. Bollerne er ganske lette og hurtige at lave. Prøv eventuelt med rosiner. Perfekte til gæsterne eller til en søndag eftermiddag med kaffen eller te til.


50 g gær
50 g sukker
100 g margarine
1 tsk salt
2 dl mælk
2 del ymer
1 æg
evt rosiner
ca 700 g hvedemel



Lun mælken 35°C, udrør gæren her i.
Kom ymer, æg, sukker, salt, margarine og fordel dette i gæropløsningen.
Kom evt. rosiner i og ælt melet i til dejen er smidig og blank.
Den må gerne være lidt klistret hvis der er rosiner i.
Lad dejen hæve mindst 1 time gerne mere.
Dejen æltes godt i gennem og formes til ca 24 boller som sættes på 2 plader.
Lad bollerne hæve en time.
Bag dem ved 210°C i ca 15 min til de er fine og gyldne.

 
Tips: Disse boller er meget gode og luftige. Der er meget vigtigt at de får lov at hæve længe, det er en af grundene til, at de bliver så gode.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (13 stemmer)
Siden er blevet set 20.681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her