Blommetærte med nødder i honning og kardemommecreme
Tærten rækker til 8 personer. Er selskabet mindre, kan den naturligvis tilberedes i en mindre portion.
Fyld:
1 kg blommer
100 g rå rørsukker
1 dl vand
Tærtebund:
500 g butterdej
50 g pekannødder
Evt. lidt pisket æg
2 spsk. flydende timian- eller akaciehonning
2 spsk. blandede nødder. fx pistacie, valnød og pekan
Kardemommecreme:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 18 %
1 spsk. flormelis
2 spsk. hele kardemommefrø eller 2 tsk. stødt kardemomme
½ stang vanilje
*
Fyld:
Kog vand og sukker til sirup.
Tilsæt halverede blommer og lad simre under låg i 5 minutter.
Afkøl blommerne.
Tærte:
Hak pekannødderne og rul dem "ind" i butterdejen samtidig med, at den rulles ud i en cirkel à 30 cm i diameter.
Læg blommerne på butterdejen og fold en lille kant ind over blommerne. Pensl eventuelt kanten med lidt pisket æg.
Bag tærten på et stykke bagepapir i ovnen ved 170º C i ca. 20 minutter. Bland nødder og honning og dryp det over tærten.
Kardemommecreme:
Rist kardemommefrøene på en varm og tør pande i et par minutter.
De må ikke få farve.
Blend frøene grundigt.
Sigt eventuelt grovere skalddele fra.
Pisk fløde og cremefraiche med flormelis, kardemomme og vaniljekorn.
Server tærten lun, ledsaget af iskold kardemommecreme.