Logo

Blommetærte med marcipan

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Blommetærten med marcipan er nem og hurtig at lave - alle kan være med her. Prøv den næste gang du har gæster, eller blot vil have lidt godt i hverdagen.



Dej:
250 g hvedemel
100 g sukker
100 g smør
4 æggeblommer
1 spsk koldt vand

Fyld:
500 g blommer
150 g sukker

Låg:
100 g marcipan
2 æg
100 g flormelis
½ dl fløde

*



Lav mørdejen ved at ælte ingredienserne sammen.
Rul dejen ud i en tærteform, som prikkes med en gaffel og bages i ovnen ved 200ºC i 20 minutter.
Til blommefyldet koges blommer og sukker op under svag varme, til sukkeret er opløst.
Marcipanen rives og røres sammen med ingredienserne til marcipanlåget.
Den færdigbagte tærtebund hældes over med blommefyldet, og marcipanmassen hældes over til sidst.
Bages ved 200ºC, til låget har en flot farve (ca. 20 min.)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.709 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her