Logo

Bistik

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Denne kage, kaldet bistik stammer oprindeligt fra Sønderjylland. Denne mandelkage er let at lave og smager dejligt. Perfekt til det jyske kagebord.

 

375 g hvedemel
1 dl mælk
100 g margarine
40 g sukker  
50 g gær
2 æg
 
Nøddemasse af:
125 g sukker
125 g hakkede nødder
250 g margarine
½ dl mælk
 
Mælken lunes, og heri opløses gæren, hvorefter hvedemel og de øvrige ingerdienser æltes til en ensartet dej, der hæver tildækket et lunt sted.
Dejen rulles ud til bradepande størrelse (30x40) og lægges i bunden af en smurt bradepande og trækkes ca 1 cm. op af kanterne.
Nøddemassen opvarmes til kogepunktet, hvorefter den smøres på dejen, som derefter sættes til hævning et lunt sted.
Bages på ovnens midterste rille ved 200°C i 20 minutter, kan evt. skæres igennem og lægges sammen med smørcreme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.858 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her