Logo

Bastogne - belgiske småkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækre belgiske småkager opkaldt efter et område i netop Belgien. Smager dejligt til søndagskaffen eller teen. Husk at de skal være helt afkølede inden de kommes i en kagedåse, så holder de sig længere

 

500 g hvedemel
2 tsk natron
175 g sukker
50 g fintrevet, frisk ingefær
1 spsk stødt ingefær (tørret, pulveriseret)
1 spsk kanel
Saft og revet skal af ½ citron
225 g honning eller sirup
150 g blødgjort smør

Bland hvedemel, natron og sukker i en stor røreskål.
Kom alle resterende ingredienser i.
Honningen skal være blød eller tyktflydende.
Hvis den er fast, må den først lunes i en gryde.
Brug evt. en god rørsukkersirup eller akaciehonning.
Rør først dejen sammen i skålen med en stor grydeske.
Ælt den derefter færdig på køkkenbordet og stil i køleskab 2-3 timer.
Den kan dog godt bages med det samme, men er ikke så let at håndtere.
Skær den afkølede dej i blokke, og tril dem i tykke ruller, der skæres i skiver og sættes på en smurt bageplade.
Bages ved ca. 175° godt 10 min. til de er jævnt brune.
Pas på, de ikke bliver for mørke.
Tag pladen ud sæt dem til afkøling på smørrebrødspapir.
Når alle kager er bagt, har de sandsynligvis brug for at komme i ovnen igen til eftertørring ved svagere varme (med varmluft kan man tørre flere plader af gangen).
Inden kagerne kommes i dåser, skal de være afkølet til stuetemperartur, og de skal være helt tørre og hårde, når man trykker med en negl på undersiden.
Så kan de også holde sig længe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (8 stemmer)
Siden er blevet set 11.158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her