10 Personer
10 savarinforme
½ dl sødmælk
15 g gær
3 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
4 dl hvedemel
100 g blødt smør eller margarine
friske eller konserverede kirsebær uden sten
smør eller margarine til formen
Lage:
3 dl vand
31/2 dl sukker
1 ½ dl rom eller romessens
Varm mælken til fingervarme, tilsæt gær og rør til den er opløst. Tilsæt et æg ad gangen samt sukker, salt og hvedemel. Rør dejen jævn og glat.
Kom det bløe fedtstof i klatvis og arbejd det ind i dejen så den bliver ret løs. Stil den til hævning under et klæde i ca 45 min.
Kog vand og sukker sammen til en tyk lage, lad den køle og tilsæt derefter rom.
Smør 10 små, runde forme og fyld dejen i formene med en ske, så de bliver halvt fyldte. Lad dem hæve i yderligere 15 min.
Bages ved 250º i ca 10 min. Kom lagen over kagerne med en ske mens de endnu er varme og vend dem ud, når de har suget lagen. Fyld hullet med kirsebær.