Logo

Babka fra Polen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Babka er dessert, der opridenligt stammer fra Polen. Retten er en mellemting mellem kage og sødt brød, og bliver ofte bagt til påske.

 

3 pk. tørgær
1.8 dl lunken vand
1 spsk sukker    
1 kg hvedemel (ca)
3.6 dl mælk
275 g smør el. margarine
200 g sukker
6 æg    
2 æggeblommer
1 ½ tsk salt
2 æggehvider    
 
Smuldredej:
50 g sukker
70 g hvedemel
1 tsk stødt kanel    
50 g smør eller margarine (smeltet og afkølet)
 
Smør bund og sider i 2 springforme  (25 cm i diameter)
Smuldredej:
Sukker, hvedemel, kanel og margarine ”æltes” sammen til en smuldredej, og
sættes til side.
Gæren opløses i lunken vand, tilsæt 1 spsk sukker og ca 75 g hvedemel.
Rør det sammen og lad der hvile i 5-10 min.
Varm mælk og margarine til det er smeltet, og lad det afkøle til det er
lunkent.
Pisk æg, æggeblommer og 200 g sukker til det skummer.
Tilsæt mælkeblandingen, salt og gæren, og rør til det er ensartet.
Tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen er blød og glat.
Æltes igennem på et melet bord. Del dejen i 2, og fordel dejen i
springformene.
Dæk med et fugtigt stykke og lad det hæve et varmt sted til dobbelt
størrelse, ca 2 timer.
Ovnen forvarmes til 175ºC.
Pisk æggehviderne let sammen og stryg det på kagerne.
Drys derefter smuldredejen oven på kagerne.
Bages i 50–55 min.
Afkøles 3 -4 min i formene og vendes ud på rist, til de er helt kolde.
Kan evt. pyntes med glasur, der er lavet af: 2 æggehvider, ca 200 g sigtet flormelis og ½ tsk citronsaft.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis under piskning, pisk i 10 min eller til det skinner.
Tilsæt citronsaft og pisk yderligere 2 min.
 
Tips: Denne dessert, som er en mellemting mellem kage og sødt brød, bliver ofte bagt til påske.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 11.697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her