150 g grofthakkede svesker
1 dl mørk portvin
100 g grofthakkede valnøddekerner
1 spsk kartoffelmel
Dej:
150 g blødt smør
250 g sukker
2 æg (str 2)
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 ½ dl letmælk
Kom sveskerne i en lille skål og hæld portvin over.
Lad sveskerne trække tildækket i ca. 1 time.
Rør smør og sukker godt sammen med en håndmixer, til det bliver lyst
og luftigt.
Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
Bland hvedemel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med
mælken.
Lad sveskerne dryppe af i en sigte over en skål - gem portvinen.
Vend valnøddekerner og portvin i dejen.
Kom de afdryppede svesker i en skål og drys kartoffelmel over.
Vend rundt så melet bliver godt fordelt.
Bland sveskerne i dejen og hæld den i en smurt springform (ca. 22 cm i
diameter).
Sæt kagen midt i en kold ovn, indstil på 175°C og bag i ca. 1 time og 15 min.
Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Dæk evt. overfladen af kagen med bagepapir de sidste 10 minutter af bagetiden.
Server kagen kold.
Tips: Kan fryses