Disse romkager er lækre til te og elelante som dessert serveret med flødeskum eller cremesauce. Brug forme i alle størrelser alt efter, hvornår du vil servere kagerne. Miniforme giver kager, der kan spises i en mundfuld, om end med lidt besvær, men dine gæster vil slikke deres fingre og rose kokken!
12 stk cupcakes:
125 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
125 g sukker
6 spsk varm mælk
60 g smør ved stuetemperatur
1 tsk vaniljeessens
Sirup:
4 ½ dl vand
150 g sukker
6 spsk rom
1 tsk vaniljeessens
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Pisk æggeblommerne sammen med sukker med elpisker til en cremet, lys masse.
Lad piskeren køre, mens du tilsætter varm mælk, melblandingen og smør.
Bland det godt, og tilsæt vaniljeessens.
C. Pisk æggehviderne med salt i en anden skål. til de er stive.
Vend dem forsigtigt i dejen, og hæld den straks i formene, men fyld dem kun ca. halvt op.
Bag kagerne i ca. 20 minutter, til de er brune ovenpå.
Lad dem blive i formene.
Sirup: Bring vand og sukker i kog i en gryde, og lad det koge i 2 minutter.
Tag gryden væk fra blusset, og rør rom og vaniljeessens i.
Hæld langsomt siruppen over kagerne, til de har opsuget al væsken.
Lad kagerne blive i formene til serveringen, så de kan opsuge så meget sirup som muligt.
Du kan opbevare dem i køleskabet i et par dage efter afkølingen, men server dem ved stuetemperatur med en klat flødeskum.