Disse muffins med låg af smuldredej gemmer på en sød overraskelse.
12 cupcakes:
375 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
125 g brunt sukker
1 knsp salt
115 g usaltet smør, smeltet
2 ½ dl mælk
1 æg
Fyld:
275 g blandede bær (brombær, jordbær, hindbær)
3 spsk sukker
2 spsk vand
¼ tsk revet skal fra en usprøjtet citron
Smuldredej:
2 spsk usaltet smør, smeltet
4 spsk hvedemel
3 spsk lyst brunt sukker
4 spsk havregryn
1 tsk revet skal fra en usprøjtet citron
Varm ovnen op til 200°C og smør en muffinform med 12 huller.
Bland alle ingredienser til fyld i en lille gryde, bring det til simrepunktet og lad det simre i 5 minutter, til bærrene safter. Stil det til side.
Rør alle ingredienser til smuldredej sammen i en lille skål og stil det til side. Bland de tørre ingredienser til muffins i en stor skål.
Pisk smør, mælk og æg sammen i en anden skål.
Hæld æggeblandingen i de tørre ingredienser og rør, til det er lige netop blandet. Fordel halvdelen af dejen i formens huller, fordel fyldet ovenpå, læg endnu et lag dej over og slut af med et lag smuldredej og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lade den køle af i 5 minutter.
Server kagerne varme.
Opbevar cupcakess i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Muffins med æble og låg af smuldredej
Følg basisopskriften. Erstat de blandede bær med 320 g usødet æblemos.
Muffins med fersken og låg af smuldredej
Følg basisopskriften. Erstat de blandede bær med 320 g ferskner i skiver fra dåse.
Muffins med rabarber og låg af smuldredej
Følg basisopskriften. Erstat de blandede bær med 320 g drænede kogte rabarber.