Amerikanske pandekager er kun 12,5 cm brede. De kan fryses
og varmes i mikrobølgeovnen - det fungerer fint. Server med alle de sædvanlige søde toppings.
#
2,5 dl mælk
2,5 dl hvedemel
1 stort æg
1 spsk sukker
1 knivspids salt
1 tsk bagepulver
2 spsk smeltet smør
*
Bland alle de ovenstående ingredienser i en skål, til dejen er ensartet.
Varm panden, evt. en spejlægspande eller blinispande, og kom en lille smule smør på.
Kom dejen på panden i klatter, som skal flyde ud af sig selv.
Bag dem, indtil overfladen bobler og undersiden er lysebrun.
Vend pandekagerne og bag videre.
Det tager et par minutter på hver side.
Servér pandekagerne i stakke med smør og ahornsirup, evt. med lidt bacon eller pølser til, hvis det skal være rigtig amerikansk.
Disse amerikanske pandekager er perfekte, når maven skal være fyldt til en lang dag.