Logo

Amerikanske muffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
½ tsk bagepulver
1 tsk natron
¾ tsk fint salt
300 g hvedemel
100 g valnødder
3 dl revet æble
1.75 dl vindruekerneolie
1 tsk ægte vaniljesukker
100 g brun farin
2 æg
 
Pisk æggene luftige med brun farin, vaniljesukker og olie.
Riv æblerne (tryk lidt saft af dem, hvis de er meget fugtige) og hak
valnødderne groft (rist dem evt. først).
Bland æble og valnødder i æggemassen.
Sigt hvedemel, salt, natron, bagepulver, kanel og ingefær over og bland dejen
omhyggeligt.
Kom dejen i smurte muffins-forme eller i usmurte papirsforme (evt.
dobbelte, hvis de er tynde) - en god spsk i hver.
Formene skal være ¾ fulde.
Bag dem ved 200°C i 25-30 min., til de er hævede og let brune på
oversiden.
Lad dem køle lidt af og server dem straks.
Muffins smager bedst friskbagte.
 
Tips: I Amerika hører de til på morgenbordet - i Danmark er de gode til en kop te eller kaffe om eftermiddagen.
 

Variationer:
Muffins med ribs: Tilsæt en håndfuld skyllede, ribbede ribs til
muffins-opskriften.
Muffins med courgette: Udskift revet æble med uskrællet, groftrevet
courgette (1 mellemstor).
Muffins med blåbær: Udskift revet æble med store, faste blåbær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her