#
100 g mørk chokolade
180 g hvedemel (3 dl)
75 g sukker (¾ dl)
75 g brun farin (1 ¼ dl)
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje
150 g smør
1 æg
100 g saltede pistacienødder (uden skal)
*
Bræk chokoladen i mindre stykker, fyld den i en foodprocessor eller og hak groft med kniven. Tag chokoladen op.
Fyld hvedemel, sukker, farin, bagepulver, vanilje og æg i foodprocessoren og kør.
Vend chokoladen og nødderne i dejen.
Sæt dejen i toppe (med to skeer) på bagepapir på en bageplade.
Beregn god plads mellem kagerne, da de flyder lidt ud under bagningen.
Ca 12 stk pr bageplade.
Sæt pladen i kold ovn på midterste ribbe.
Bages i alm. ovn 180°C ca. 20 min
Sættes de efterfølgende plader i varm ovn, afkortes tiden med ca. 5 min.