En bagel bliver af mange nævnt som et jødisk stykke bagværk,
men er i virkeligheden traditionelt polsk
Bagels er en god måde at få ryddet op i køleskabet på. Har
du rester fra frokosten kan det meste bruges som fyld til en lun bagel dagen
derpå, fx røget laks.
#
1 kg hvedemel
½ dl lys sirup
2 spsk olie
1½ spsk salt
½ liter fingerlunken vand
50 g gær
2 spsk sukker
*
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen, så den bliver glat og spændstig.
Lad dejen hvile ca. 15 min. under et stykke plastik/klæde.
Del dejen i 16 stykker, rul dem ud i pølser på 25 -30 cm.
Hvert stykke formes til en ring - brug evt. lidt vand i samlingen.
Lad dem hæve ca. 30 min. et lunt sted.
Inden efterhævningen er færdig, sættes en ½ grydefuld vand over at koge, og ringene koges - et par stykker ad gangen - ca. 2 min. på hver side, sæt dem på bagepapir og pynt dem med sesamfrø, birkes eller revet ost efter smag.
Bages ved 200 ºC i ca. 30 min. og afkøles på rist.