Dej:
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
125 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
3 spsk kakao
1 ¼ dl olie (fx. vindruekerneolie)
1 dl mælk
3 stiftpiskede æggehvider
Fyld:
150 g sigtet flormelis
2 spsk kakao
½ dl mælk
¼ dl olie
1 tsk vaniljesukker
50 g smør el. margarine
Tænd ovnen på 185°C.
Dej:
Hvedemel, bagepulver, salt, flormelis, vaniljesukker og kakao sigtes sammen.
Olie og mælk blandes sammen og røres i.
De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i.
Dejen fyldes i en smurt springform og bages midt i ovnen i 30 min.
Fyld:
Flormelis, kakao, mælk og olie røres sammen, bringes i kog og koges 1 minut.
Massen afkøles til håndvarme under jævnlig omrøring.
Vanillesukker og smør røres i.
Den færdigbagte kage flækkes og halvdelen af fyldet smøres imellem kagen.
Resten smøres på kagens overflade.
Tips: Kagen er utrolig lækker men fyldig og det kan derfor være en god idé at servere den med cremefraiche og evt. frisk frugt, hvis den serveres som dessert.