210 g hvedemel
110 g blødt smør
75 g sukker
1 æg
1 tsk revet appelsinskal
1 spsk friskpresset appelsinsaft
Fyld:
4 æg
150 g sukker
1 dl piskefløde
1 tsk reven citronskal
1 dl citronsaft
korn af ½ vaniljestang
Desuden:
2-3 spsk sukker
flødeskum til pynt
Ælt ingredienserne til dejen sammen og lad den hvile i køleskabet i ca.
20 minutter.
Pres dejen ud i en tærteform, der ca. er 26 cm i diameter.
Bag bunden ved 175ºC i ca. 15 minutter på midterste rille.
Pisk æg og sukker skummende og cremet.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Kom fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten yderligere 45
minutter ved 175ºC. Afkøl tærten.
Drys 2-3 spsk sukker over, og stil tærten under ovngrillen et par min.
Hold øje med tærten hele tiden så den ikke brænder på.
Pynt tærten med flødeskum rundt langs kanten, og server evt. ekstra
flødeskum til.