125 g
hvedemel
½ tsk Fermin (bagepulver)
1 tsk kardemomme
1,5 dl mælk
0,5 dl øl
2 æg
50 g margarine
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
ca. 50 g fedtstof (evt. palmin) til bagning
Fyld: æbler.
Hvedemelet sigtes med bagepulver og kardemomme og røres med mælken.
Øl, æggeblommer og det smeltede margarine samt sukker og salt tilsættes.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejgen.
Fedtstof til bagning smeltes i en kasserolle, dejgen hældes i en kande og hældes, derfra op i æbleskive panden, hvori der først er hældt rigeligt smeltet fedtstof.
Naar æble skiverne er bagt på den ene side, lægges et lille stykke råt æble ned i dejgen, før de vendes og bages på den anden side.
Efterhånden som de er færdige, lægges de på et fad, der kan holdes varmt i en ovn eller på en asbestplade over gassen.
De serveres med sukker og syltetøj.
Den blå Bagebog, Tørsleffs Husmoder Service, 11. oplag ca. 1950