Logo

5-kornsboller 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
3 ½ dl vand
½ dl kærnemælk
½ tsk sukker
2 tsk salt
40 g klid
40 g 5-korns blanding
600 g hvedemel
 
Gær og sukker røres ud i lunken vand til gæren er opløst.
Tilsæt kærnemælk.
Klid, 5-korns blanding samt halvdelen af hvedemelet tilsættes og røres godt.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt, sammen med sukker og salt.
Ælt dejen godt igennem, dejen skal være smidig.
Hæves 45 min. et lunt sted tildækket.
Formes til boller.
Efterhæves 45 min. og pensles med vand, kærnemælk eller kaffe.
Bages ca. 20 min. ved 200ºC i forvarmet ovn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.693 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her