½ liter mælk
1 hel pakke gær
1 strøgen tsk salt
6 æg
500 g hvedemel
Svinefedt til bagning
Mælken lunes, gæren opløses heri og saltet tilsættes.
Æggene deles og æggeblommerne tilsættes een af gangen.
Melet piskes i.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i massen.
Dejen stilles lunt og hæver nu 1 time, med et rent viskestykke over.
Husk at bruge en stor skål.
Sættes på panden 3 stk af gangen med en mellemstor dyb grydeske og
bages ved middelvarme, til de er gyldenbrune på begge sider.
Kan serveres med rarbarber- eller stikkelsbærkompot i stedet for
syltetøj.
En skive vaniljeis med jordbærsyltetøj kan også gøre godt.
Tips: Ærø Pandekager er en Ærøsk specialitet / Egnsret efter en gammel originalopskrift. Ligner klatkager, men bliver meget lækre og luftige.
Fedtet skal syde om en tændstik før bagning.