Logo

Ærø æbleskiver med sveskemos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

15 æg
1 liter skummetmælk
750 g hvedemel
100 g gær
salt
1 ½ kg svesker
ribssaft
sukker
1-2 pakker Raffinol eller lignende friturefedt
 
Æggeblommer røres med salt.
Lunken mælk og hvedemel røres i skiftevis.
Hviderne piske stive og vendes i dejen.
Hæver ca en halv time.
Sveskerne opblødes og koges med ribssaft til mos.
Sukker tilsættes Raffinol smeltes i en gryde og en smule hældes i bunden af æbleskivepanden.

Dejen hældes i så hullet knapt er fyldt.
Umiddelbart efter stikkes ned i dejen en teskefuld sveskemos.
Æbleskiven vendes umiddelbart herefter.
Serveres til kaffe med lidt sukker på tallerkenen.
 
Tips: Æbleskiverne serveres til jul overalt på Ærø. Mange familier har
deres egen opskrift, der alle anvender sveskemos som fyld.  
Egnsret

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (11 stemmer)
Siden er blevet set 5.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her