15 æg
1 liter skummetmælk
750 g hvedemel
100 g gær
salt
1 ½ kg svesker
ribssaft
sukker
1-2 pakker Raffinol eller lignende friturefedt
Æggeblommer røres med salt.
Lunken mælk og hvedemel røres i skiftevis.
Hviderne piske stive og vendes i dejen.
Hæver ca en halv time.
Sveskerne opblødes og koges med ribssaft til mos.
Sukker tilsættes Raffinol smeltes i en gryde og en smule hældes i bunden af æbleskivepanden.
Dejen hældes i så hullet knapt er fyldt.
Umiddelbart efter stikkes ned i dejen en teskefuld sveskemos.
Æbleskiven vendes umiddelbart herefter.
Serveres til kaffe med lidt sukker på tallerkenen.
Tips: Æbleskiverne serveres til jul overalt på Ærø. Mange familier har
deres egen opskrift, der alle anvender sveskemos som fyld.
Egnsret