Strudeldej:
230 g hvedemel
1 spsk solsikkeolie
½ tsk salt
Fyld:
5 tvebakker
900 g syrlige æbler (fx. Belle de Boskoop)
30 g hasselnøddekerne
saft og skal af 1 usprøjtet citron
2-3 spsk Perfekt strø
1 tsk kanel
40 g smør eller margarine.
Ælt hvedemel, solsikkeolie, salt og lidt over 1 dl lunkent vand til en glat dej.
Form den til en kugle, og pak den ind i gennemsigtig folie.
Lad den hvile i ca. ½ time.
Knus tvebakkerne. Skræl æblerne, del dem i kvarte (fjern kernehusene) og skær de kvarte æbler i tynde både.
Hak nødderne fint, og bland dem med æbler, citronsaft og skal, sødemiddel, kanel og tvebakskrummerne.
Læg bagepapir på en bageplade, og forvarm ovnen til 225ºC / varmluft til 200ºC.
Drys en lille smule hvedemel på bordet, og rul dejen tyndt ud.
Træk den over håndryggen til en rektangel.
Smelt fedtstoffet, og pensl dejen med halvdelen af det.
Læg fyldet som en pølse på den ene langside med lidt afstand til kanten.
Rul dejen sammen fra denne side, og pensl den med resten af fedtstoffet.
Læg den på bagepladen, og bag den i ovnen i 25-30 min.
Dæk den med bagepapir, hvis den begynder at brune for meget.
1 stykke æblestrudel svarer til 20 g franskbrød med 5 g smør og ½ stykke frugt.