Logo

Æbletarteletter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g smør eller margarine
1 æggeblomme
1 ¼ dl sukker
2 spsk piskefløde
3 dl hvedemel
1 dl rønnebær- eller æblegele
1 spsk vand
citronmelisse

Fyld:
3 store syrlige æbler
1 spsk sukker
1 tsk kanel

Rør fedtstof, æggeblommer og sukker luftigt.
Tilsæt fløde og hvedemel og arbejd det hele til en smidig dej.
Tryk dejen ud i 6 runde tarteletforme, ca 11 cm i diameter, helst med
løse bunde.
Skyl og del hvert æble i 4 både og fjern kernehuset.
Skær æblerne i tynde skiver eller riv dem groft på et rivejern og
fordel dem i formene.
Bland sukker og kanel og drys blandingen over æblerne.
Bag æbletarteletterne ved 200°C i ca 20 minutter og lad dem køle.
Varm gele og vand til en tyktflydende konsistens.
Pensl geleen over æbletarteletterne og pynt med en kvist citronmelisse.
Serveres med flødeskum eller vaniljesauce til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.774 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her