Disse kager i rødt-hvidt-blåt kan også bages for at fejre 4. juli. Det vil varme en amerikansk patriots hjerte og en gourmets mave! Pynt dem med hvid fondant samt friske blåbær og hindbær overtrukket med hindbærgelé.
12 stk. cupcakes:
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
125 g smør ved stuetemperatur
130 g sukker
1 æg
2 ½ dl kærnemælk
1 tsk vaniljeessens
100 g blåbær (friske eller frosne)
100 g hindbær (friske eller frosne)
flormelis eller hvid fondant (se trin D.)
115 g hindbærsyltetøj til overtræk
hindbær og blåbær til pynt
*
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel, bagepulver og natron, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.
Tilsæt ægget. kærnemælk og vaniljeessens, og rør godt.
Rør de tørre ingredienser i, og vend forsigtigt de to slags bær i. (Frosne bær skal ikke tøs op på forhånd).
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til de er gyldne ovenpå.
Tag dem ud af ovnen og køl dem helt af, før du tager dem ud af formen.
D. Drys de kolde kager med flormelis, eller overtræk dem med hvid fondant, se opskrift, eller færdigkøbt fondant.
Når du har overtrukket kagerne, varmer du hindbærsyltetøjet op i en lille gryde, til det lige akkurat er flydende (det må ikke koge).
Tag straks gryden væk fra varmen.
Læg nogle hindbær midt på hver kage (helst inden glasuren stivner), og læg blåbær udenom.
Smør det smeltede syltetøj på med en bagepensel.
Det gør bærrene blanke og sikrer, at de bliver på deres plads, så snart syltetøjet er stivnet igen.