Allergivenlig opskrift.
Ægerstatning:
2 strøgne spsk grødris
½ l. vand
Æbleskiver:
6 spsk ægerstatning
3 spsk sukker
1 ½ tsk kardemomme
1 ½ tsk vaniljesukker
3 ½ dl kærnemælk
2 ½ dl fløde 13% eller piskefløde
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Revet skal af en appelsin eller citron
Tilbehør: Flormelis og solbærsyltetøj
Ægerstatning:
Grødris og vand koges i 1 time. Derefter presses massen igennem en si eller blendes. (Kan fryses i fx isterningebakker) (2 spsk svarer til 1 æg). Anvendes kold.
Æbleskiver:
Ægerstatning, sukker, kærnemælk og fløde piskes godt sammen. Tilsæt hvedemel, kardemomme og vaniljesukker og rør godt rundt til alle klumper er forsvundet. Lad dejen stå gerne en times tid. Tilsæt herefter bagepulver og revet skal af appelsin eller citron og rør igen godt rundt. Bag nu æbleskiverne i smør, margerine eller olie. (Tip: Kom evt. 50 g smeltet smør i dejen. Herved kan der spares på fedtstoffet ved bagningen)
Server æbleskiverne varme sammen med tilbehøret.