125 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
1 tsk sukker
¼ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 ½ dl sødmælk
½ dl øl
3 æggeblommer
50 g smeltet margarine
3 stiftpiskede æggehvider
50 g margarine til bagningen
strøsukker
syltetøj
Hvedemel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres med mælken til jævning. øl og æggeblommer tilsættes.
Lige før bagningen blandes margarine i.
Æggehviderne vendes i med let hånd.
Panden varmes.
I hvert hul dryppes lidt smeltet fedtstof, og hullet fyldes ¾ med dej.
Æbleskiver ne vendes, når de er faste i bunden, og bages ved jævn varme ca. 8 min.
De vendes ofte med en gaffel.
De serveres, varme med strøsukker og syltetøj.
De kan lægges i bradepanden og varmes lige før serveringen i forvarmet ovn ved 200º i ca. 10 min.