4 faste syrlige æbler
2 dl hvedemel
1 dl vand
1 ½ spsk smeltet smør
1 æg
olie til friturestegning
Skræl æblerne og stik kernehuset ud.
Skær dem derefter i skiver (så man får hullet i midten), ca 1 cm tykke. Kom melet i en skål og pisk vand og smeltet fedtstof i.
Del ægget og rør blommen i dejen.
Pisk æggehviden til hårdt skum og vend den i dejen.
Varm olien op til 180°C.
Du kan kontrollere temperaturen ved at komme en lille bid franskbrød i, hvis den bliver brun på 30 sek, så er olien klar.
Dyp æbleringene i dejen og steg nogle stykker ad gangen i olien,
til de er lysebrune. Ca 2 min på hver side plejer at være tilpas.
Lad ringene dryppe af på noget køkkenrulle, drys flormelis over og servér dem med det samme.
Tips: Æblebeignets er bedst, når de er nybagte og varme.